Нд, 2024-05-05, 22:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:49
Для самостійного виробництва систем Patriot Україна працює з США
Інші останні Офіційні новини

Україна зараз активно працює з США над тим, щоб частково, або ж повністю локалізувати у себе виробництво систем протиповітряної оборони Patriot. Про це сказала посол України у США Оксана Маркарова в інтерв’ю “Європейській правді”.

“Дійсно, це завдання перед нами стоїть. Під час двох візитів президента Зеленського до США минулого року – у вересні та в грудні – ми найбільше обговорювали питання їхнього спільного виробництва”, – зазначила вона.

За її словами, український та американський бізнеси вже провели два засідання, де обговорювалася в тому числі можливість створення Patriot в Україні.

“Тож ми активно працюємо над цим. Без того, щоб ми самі виробляли, як мінімум, значну частину складових, а як максимум – завершений продукт, не обійтися. Бо ми ж розуміємо, що навіть після нашої перемоги росія нікуди не подінеться”, – сказала вона.

Окрім того, Україна планує виробляти не тільки системи ППО, а широкий спектр оборонних товарів.

“От зараз тільки закінчився візит прем’єр-міністра України, міністра фінансів та голови Нацбанку, які приїхали на зустрічі у Світовому банку і Міжнародному валютному фонді, але мали також зустрічі з бізнесом, де одне з ключових обговорень було саме про інвестиції у військово-промисловий комплекс та спільну роботу, що стосується окремих матеріалів, як-от рідкоземельних металів”, – повідомила Маркарова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 152 | Додав: admin | Теги: США, виробництво, україна, patriot | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]