Нд, 2024-06-02, 07:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:36
На підтримку Савченко мітингували у Португалії. ВІДЕО
Інші останні Українці в світі

У неділю, 8 лютого, українська діаспора в Португалії провела мітинг на підтримку української льотчиці Надії Савченко. Захід відбувся на площі Дон Педро у Лісабоні. Як повідомили у Спілці українців Португалії, мітинг зініціювали для того, щоб закликати і португальців долучитися до захисту життя української льотчиці, яка перебуває в російській в’язниці.

Кількадесят активістів прийшли на площу з національною українською символікою із гучномовця закликали світову спільноту, зокрема і владу Португалії, зробити все необхідне для звільнення Савченко, передає Радіо "Свобода".

Нагадаємо, 3 лютого адвокат української льотчиці Ілля Новіков заявив, що через голодування вона "повільно помирає" у російській в'язниці.

Савченко перевели до медсанчастини тюрми 29 січня через, як заявили лікарі, "різке зменшення ваги".

Українська героїня заявляє, що примусове годування буде розцінювати як тортури.

А тим часом українські лікарі "Феофанії" попереджають про незворотне, зазначаючи, що для Савченко втрата 18 кг – це межа. Вивести її з такого стану буде вкрай важко, бо за 50 днів на одній воді з організму зникає глюкоза, яка міститься в печінці, втрачаються білки, жири, людина худне. Жодні крапельниці з фізрозчинами, які, за словами адвокатів, вводять Савченко, не замінять їжі.

Спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс вже заявив, що Україна обурена відсутністю реагування з боку Російської Федерації на вимогу ПАРЄ негайно звільнити Надію Савченко та інших українських політичних в'язнів у Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: Португалії. ВІДЕО, підтримку Савченко, мітингували | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]