Пт, 2024-05-17, 12:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Весь Архів новин

09:17
Боррель - війна в Україні триватиме до виборів президента США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозеп Боррель вважає, що війна в Україні триватиме довго. Тому Європа має активізувати свої зусилля для підтримки українців, допоки армія росії не вийде з усіх захоплених українських територій.

Європейський дипломат висловив переконання, що ця війна може тривати щонайменше до виборів президента у Сполучених Штатах Америки. Про це він сказав на конференції Всесвітнього економічного форуму. "Якщо вже ми зобов'язалися на початку конфлікту підтримувати Україну, то повинні продовжувати підтримку доти, доки вони не зможуть чинити опір і доки путін не вирішить зупинити війну", – сказав глава європейської дипломатії.

Він додав, що це, ймовірно, станеться, не скоро. Тому держави Європейського Союзу мають допомагати Україні. "Ми паралельно повинні продовжувати підтримувати народ України. Європейці не вмиратимуть за Донбас, але ми можемо допомогти українцям не вмирати за нього", – заявив Боррель.

Війна в Україні триватиме до завершення виборів у Сполучених Штатах Америки. Про це на Всесвітньому економічному форумі в Ер-Ріяді заявив верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозеп Боррель.

За словами дипломата, він не очікує швидкого завершення конфлікту в Україні, оскільки правитель росії володимир путін може відкласти будь-яке рішення "принаймні до президентських виборів у Сполучених Штатах цієї осені". "Тим часом нам потрібно підтримати народ України. Ми зобов’язалися підтримувати Україну, коли почалася війна, ми маємо продовжувати підтримувати Україну, поки українці не зможуть чинити опір і поки путін не вирішить зупинити цю війну", – підкреслив Боррель.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 394 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]