Пт, 2024-05-17, 14:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Весь Архів новин

00:29
Допомогти Україні "спробує" Трамп, але "Європа теж має платити"
Інші останні Політичні новини

Колишній президент США та кандидат на майбутніх виборах глави держави Дональд Трамп заявив, що "спробує" допомогти Україні у війні проти росії, однак застеріг, що Європа теж "має виконувати свою роботу". Про це він розповів в інтерв’ю журналу Time.

За його словами, Європа зараз не платить "справедливу частку", щоб допомогти Україні, хоча повинна це робити.

Журналіст пригадав слова прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що Трамп "не дасть ані копійки Україні", якщо той стане новим президентом США. У відповідь на це Трамп уточнив, що не дасть грошей, якщо "Європа не почне вирівнюватися".

"Я хочу, щоб Європа заплатила. Ми маємо на мільярди доларів більше, ніж вони мають в Україні. Так не повинно бути. Має бути навпаки. Тому що на них це впливає набагато сильніше. Між нами океан. А між ними — ні", — зазначив Трамп.

Що казав Трамп про війну в Україні

Колишній американський президент стверджує, що він зможе врегулювати війну в Україні за 24 години. Зокрема, попросить президента України Зеленського та лідера рф путіна укласти "мирну угоду".

"Ми хочемо миру через силу. Ми з путіним добре ладнаємо, чудово ладнаємо. Це хороший показник, а не поганий. І ми збираємося розв'язати це. Ми збираємося розв'язати це дуже швидко", — казав експрезидент США.

Трамп також заявляв, що Україні, можливо, доведеться поступитися деякими територіями росії, щоб зупинити війну. Також він закликав республіканців голосувати проти законопроєкту про допомогу Україні.

Згодом експрезидент змінив свою стратегію впливу на виборців: після вимог блокувати допомогу Україні він раптом заявив, що зробить для захисту України більше, ніж Джо Байден. За словами Трампа, Байден нібито "віддасть" Україну путіну як подарунок.

Також Трамп наполягав на тому, щоб надавати Україні допомогу у вигляді кредиту, який потрібно буде повернути, а президент України Володимир Зеленський пропонував експрезиденту США поїхати разом на фронт.

18 квітня Трамп прокоментував опублікований законопроєкт про допомогу для України, визнавши, що виживання української держави важливе для США, хоча додав, що воно має бути важливішим для Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 298 | Додав: admin | Теги: Європа, україна, трамп | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]